HTML

Honnan is tudhatnánk?

Jehova tanúiról, amilyennek megismertem a Szervezetet.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Az ajándék ló és az ő foga

2015.02.25. 13:31 Por Cicus

Az egyik kereskedelmi csatorna saját gyártású sorozatában egy idős bácsi nyert egy fantasztikus, több százezer forint értékű mágneses széket, amitől ő majd nagyon egészséges lesz. Hisz az egészség az egyik legfontosabb dolog a világon, igaz? Kinek mennyit ér az egészsége, vagy családtagjai, szerettei egészsége? El lehet rajta szépen gondolkodni. Erre ez a bácsi teljesen ingyen megnyerte ezt a csodaszéket. Hát nem nagyszerű?

Persze aztán kiderült, hogy a csodaszéket csak akkor kapja meg teljesen ingyen, ha megveszi azt az egészségügyi csomagot, ami a csodaszékhez hasonló csodás, egészségjavító dolgokkal van tele, potom 400, azaz négyszáz EZER forint értékben. Hát nem nagyszerű.

A végén pedig kiderült, hogy az a csodaszék sem annyira, de még csak negyedannyira sem csodálatos, mint azt a bácsinak állították.

Most ott tart a dolog, hogy a bácsi nem akarja feljelenteni azokat, akik átverték.

Milyen csodásan példázza ez az egyébként nagyon is hétköznapi történet azt, hogy egyes emberek lelkiismeretlenül, a pénz szeretetének adózva képesek kihasználni más hiszékenységét, naivságát, szerencsétlenségét, elesettségét, egészségi és lelki állapotát.

Azt mondják ajándék lónak ne nézd a fogát. Pedig kellene. Nagyon is! Mert az ajándék ló visszaharap, sokszor nem is akárhogy. Hiszen a világon semmi sincsen ingyen. Ahogy a sorozatban a bácsi is CSAK akkor kapta meg az INGYENES ajándék székét, ha megvette 400,000 forint értékben a többi gyógyító csodaeszközt, ugyanúgy használják ki a naiv embereket azok, akik valamit teljesen ingyen ígérnek. Ha arra gondolok, hogy Jehova tanúi anno azzal jöttek hozzánk, hogy vajon szeretnénk-e mi és a szeretteink egy csodás, szép új világban, egészségben, boldogságban élni, mi pedig bele se gondolva rábólintottunk, hiszen ki ne vágyna erre? Mindezt ráadásul teljesen ingyen ígérték! Hát nem nagyszerű?
Aztán pedig hány milliót hagytunk ott az évek során, a többiről nem is beszélve... Hát nem nagyszerű.

Korábban is fejtegettem már ezt az ingyenes dolgot, aki többet szeretne olvasni róla annak ajánlom ezeket a bejegyzéseket:
Adjátok meg... magatok?
Ingyenes. Vagy valami olyasmi.
Még mindig összhangban a Bibliával
Ők, a szemfényvesztők
Ne gondold

1 komment

Címkék: család ingyenes emberek pénz szemfényvesztés látszat Jehova Tanúi behálózás

A bejegyzés trackback címe:

https://hitem.blog.hu/api/trackback/id/tr137211135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l.gabi 2015.02.26. 05:56:01

Ami ingyen van, az mindig nagyon drága :)
Ha nekem bármit ingyen kínálnak, akkor reflexből rávágom, hogy az nekem túl sok.
süti beállítások módosítása