HTML

Honnan is tudhatnánk?

Jehova tanúiról, amilyennek megismertem a Szervezetet.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Jehova tanúi - azzá válnak, amit annyira utálnak?

2015.04.08. 03:50 Por Cicus

Az előző bejegyzésekhez hasonlóan továbbra is maradnék a képmutató magatartás boncolgatásánál.

A cím árulkodó, főképp azoknak, akik már hosszabb ideje ismerik Jehova tanúi szervezetét. Mert ugye az idő múlik, a dolgok változnak, ami tegnap még kerülendő volt, az ma már nem az, vagy legalábbis úgynevezett "lelkiismereti kérdés". Mert jönnek a "kiigazítások", az "új világosságok" és a kártyavár tartja magát. Hogyan lehetséges ez? A legvégén ezzel kapcsolatban bemásolok majd egy igazán tanulságos kis történetet, de előbb jöjjenek a szomorú, de igaz tények.

Ami ezt a bejegyzést ihlette, az Jehova tanúi TV csatornája. Nem is olyan régen a hithű tanúkat a Szervezet azzal riogatta, hogy az internet a Sátán műve, egy olyan időrabló dolog, amely tele van bűnös, az igaz keresztényekre nézve felettébb veszélyes dolgokkal, a világiak és a képmutató vallásos emberek játszótere. Az igaz tanú többek között arról ismerszik meg, hogy még csak rá sem néz az internetre.
Később már kifejezetten tiltották a tanúknak, hogy bárminemű közük legyen a világhálóhoz, hiszen akkor már rájöttek, micsoda veszélyeket rejt magában az internet a Szervezetre nézve. Itt bárki nyíltan színt vallhat, beszélhet arc és név nélkül olyan dolgokról, amikről a gyülekezetben nem lehet, mert akkor mondjuk kiközösítik és meg kell szakítania a kapcsolatát azon szeretteivel, akik benn maradnak a Szervezetben. Itt kitudódnak olyan dolgok, amik máshogy talán soha és ami a legrémesebb a Szervezetre nézve, hogy az internet elképzelhetetlenül gyors. Ezért égetően sürgető volt számukra, hogy igénybe vegyék azt, ami ellen nemrég még annyira prédikáltak, amit néhány éve még kifejezetten tilos volt alkalmazni: az internetet!
Létrehoztak hát egy oldalt, hozzá a körítést, a mesét, amit beadhatnak a tagoknak, amivel elaltathatják a "tanú gyanút", hogy most miért is lehet, sőt kell használniuk azt, ami eddig a Sátán műve volt. De csakis azt az oldalt látogathatjátok kedves Testvérek, ami az egyetlen hivatalos oldalunk, mert a többi Jehova tanús oldal a Sátántól van, azt nehogy megnézzétek!
Odáig fajult a dolog, hogy már TV csatornát is létrehoztak, pedig néhány éve még az is a hamis vallások eszköze volt.
Most akkor hogy is van ez? Ha más csinálja, az hamis vallás, ha ők, akkor az rendjén van?

Vagy ott van az adakozás.
Jehova tanúi Szervezete keményen bírálja a "konkurenciát", mert nézzük csak meg, hogyan csörgetik a hamis vallások a perselyeket a hívek orra előtt. Sőt! Már hitelkártyával is lehet fizetni náluk, hát semmi sem szent a hamis vallásoknak?!
Ezzel szemben ott van Jehova tanúi szervezete, ami... nos miben is különbözik?
Bő 15 éve, mikor még jártam gyülekezetbe, volt minimum 2 adományláda. De lehet 3 is. Nem is tudom. Csak arra emlékszem, hogy bár "önkéntes" volt az adakozás, mert nem csörgettek perselyt a sorok között, mégis minden összejöveteli alkalommal nyomatékosan hangoztatták, hogy adakozzunk. Biblia verseket is idéztek, de még a kis adományládákra is volt Biblia vers ragasztva, persze egyáltalán nem azért, hogy a hívő úgy érezze, muszáj adakoznia... Ugyanezt folyton eljátszották a kongresszusokon is. Már írtam róla, hogy van egy régi kamerás felvételünk egy kongresszusi összejövetelről, ahol mit hallani? Adományozzatok kedves testvérek!
Ráadásul az adományládák az évek folyamán gyarapodtak.
De a legszebb a dologban, hogy idővel Jehova tanúi is bevezették a hitelkártyás adakozást, ami miatt korábban olyannyira megrótták a többi egyházat. Ezzel kapcsolatban olvashattok egy jó kis cikket a jehovatanui.blog.hu-n. Ha az egész cikket nem is olvassátok el, a 2003-as Ébredjetek!-ből beillesztett kép szövegét mindenképp ajánlom a figyelmetekbe.
Most akkor hogy is van ez? Ha a többi egyház csinálja, akkor ők hamis vallás, ha viszont Jehova tanúi, akkor rendben van?

A 2003-as Ébredjetek!-ről eszembe jutott az is, hogy míg anno Jehova tanúinak szigorúan csak a társulat kiadványait volt szabad lapozgatnia, olyan 2-3 éve Jehova tanúja családtagom azzal állt elő, hogy a régi folyóiratokat, kiadványokat, könyveket meg kell semmisíteni, vagy visszavinni a Királyság-terembe, hisz már minden fenn van az interneten.
Milyen érdekes, nem? Ahogy írtam, évekkel ezelőtt az internet egy nagy mumus volt, mostanra viszont már lehetőleg csak ott tájékozódjatok kedves Testvérek. Vajon miért? Biztosan nem azért, mert míg a nyomtatott kiadványoknak évtizedek, évszázadok múlva is ugyanaz marad a tartalma, addig a világhálóra töltött irodalmat akkor és úgy változtatja a Szervezet akár visszamenőleg is, ahogyan azt nem szégyenli. Annak érdekében, hogy a régi "tanításoknak", a hazugságoknak, a félrevezetéseknek, a visszásságoknak nyoma se legyen és így a Szervezet patyolat tiszta lehessen az új és még naiv tagok szemében. Á, biztos nem ezért szólították fel a régi tagokat a régen nyomtatott kiadványok megsemmisítésére.
Hogy is van ez? Jehova folyton változó és egymásnak ellentmondó szellemi eledellel táplálja híveit? Amit 20 éve az igaz, hithű keresztények tanultak, azt most dobjuk a kukába, mert már elavultak? Már nem alkalmasak arra, hogy megértsük általuk Jehova akaratát? Már nem igazak? Már nem jó szellemi táplálékok? Lejárt a szavatosságuk?

Szintén érdekes ahogyan Jehova tanúi szervezete kezeli a bálványimádatot. Elítéli a többi egyházat, mert azok feszülettel, szentképekkel, szobrokkal díszítik imádati helyeik. A hívek nyakában kereszt vagy valamelyik szent képe lóg.
Bezzeg Ők! Náluk nincs kereszt se kívül, se belül az imádati helyükön, vagy szentkép, szobor.
Csak a honlapjuk címét hirdető hatalmas táblák virítanak messziről, jól felismerhetően.
Ők nem hordanak keresztet a nyakukban, nem szorongatnak rózsafüzért a markukban.
Csak Őrtorony emblémás nyakkendőtűt vagy pecsétgyűrűt. Bár ha jól tudom ezek már nem menők, manapság a Szervezet honlap címével nyomtatott ruha, táska és miegymás van divatban.
Most akkor mi van?

Ha már a többi vallás, Jehova tanúi régen büszkén mutogattak a nagy egyházakra, hogy ímé, telve vannak pedofilokkal, bezzeg Ők!
Ők nem?
Ó, dehogynem! Csak ők jobban titkolták. Ideig-óráig. Az internetnek köszönhetően egyre több pedofil botrány lát napvilágot világszerte Jehova tanúival kapcsolatban, sőt, mondhatjuk, ez a Szervezet egy pedofil paradicsom. Már nem büszkélkedhetnek azzal, hogy náluk ugyan nincs ilyen. Sajnos nagyon is van és mindig is volt.
Szóval hogy is volt ez?

Szintén büszkén hirdették egykoron a tanúk, hogy ők az egyetlen vallás, amelynek tagjai nem mennek katonának, nem fognak fegyvert, nem ölnek embert.
Aki nem ismer más vallást, az el is hiszi, hogy ez az egyetlen ilyen vallás. Aki nem ismeri ezt a Szervezetet, az nem veszi észre, hogy a házról-házra és azon kívül is, gyakorlatilag bárhol felbukkanó prédikáló tanúk katonák (mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen I.Péter 5:8) és bizony fognak fegyvert, mert ahogyan azt már megénekelték: "a szó veszélyes fegyver és van, aki fegyvertelen". Hozzánk hasonlóan ugyan hányan vannak, akikhez a tanúk becsengettek, vagy az utcán, buszmegállóban, tömegközlekedési eszközön, váróteremben szólították le és dőlt belőlük a szó, úgy és annyi, ami ellen nem voltunk felkészülve, "fegyvertelenül" ért minket a "támadás". De igazából sok olyat is, aki járatos a Bibliában, képesek "lefegyverezni", hisz olyan "kiképzésben" részesülnek a tanúk, mint a maga nemében egy különlegesen képzett katonai alakulat, hiszen őket erre betanítják.
Jehova tanúi talán nem fognak pisztolyt, karabélyt, gépfegyvert, gránátot vagy aknavetőt, mégis ölnek. Igaz a "kiskatonák", a "mezei Jehova tanúk", akik prédikálnak, mindezt nem akarattal teszik, ők csak bábok. Mégis ölnek embert. Hiszen sokan veszítik el idővel akár az Istenbe vetett hitüket is emiatt a Szervezet miatt. Ahogy a Biblia írja: "Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál." Máté 23:15
Ugye látjátok már hogy is megy ez.

Lehetne még napestig sorolni a példákat, de aki ismeri Jehova tanúit 5-10-15-20 és még több éve, az tudja hogyan változtak az idők folyamán abból azzá, amit anno annyira elítéltek. Aki viszont még nem ismeri őket, az az internetnek hála ma már könnyen utánuk olvashat, tájékozódhat velük kapcsolatban, kutakodhat utánuk.
Ennek ellenére mindig vannak, voltak és lesznek olyanok, akiket naivságuk, hiszékenységük, tájékozatlanságuk könnyen befolyásolhatókká tesz és hiába minden, ők elfogadják azt, amit bár ők maguk sem értenek, de így tanították nekik, biztos így is van. Erre utal a bevezetőben említett tanulságos kis történet is:

"A banán és a majmok kísérlete:
Vegyünk egy ketrecet, amiben öt majom van. A ketrecben egy madzagon  lóg egy banán. A banánt lépcsőkön lehet elérni. Az egyik majom előbb-utóbb odamegy a lépcsőhöz és elkezd felmászni a banánért. Azonban ahogy hozzáér a lépcsőhöz, az összes majom hideg zuhanyt kap. Kicsit később egy másik majom is megpróbál felmászni a banánért, az eredmény ugyanaz. Ez még számos alkalommal megtörténik. Nemsokára, amikor egy majom csak elindul a lépcső felé, a többiek ezt megpróbálják megakadályozni.

Most zárd el a vízcsapot, nem lesz több zuhany. Cseréld ki az egyik  majmot egy újoncra. Az új fiú meglátja a banánt és megpróbál érte felmászni. A többiek azonnal megtámadják és nem engedik hogy a lépcső közelébe menjen. Amikor minden mászási kísérlet kudarcba fullad a többiek támadása miatt, az új fiú feladja.

Most cserélj ki még egy régi (zuhanyozott) majmot egy újoncra. Az  új megint csak megpróbálkozik a banánhoz jutással de a többi négy megtámadja ezért. Az előző újonc is boldogan vesz részt a támadásban. Amikor már ez is feladta, cserélj ki egy harmadik majmot. Amikor ez is megpróbál eljutni a banánért, a többi négy megtámadja. Pedig a négy támadó majom közül kettőnek elképzelése sincs, miért nem szabad a banánnal próbálkozni.

Miután a negyedik és az ötödik majmot is kicserélted, a ketrecben  lévő majmok egyikének sincs emléke a hideg zuhanyról. Mégis, meg sem próbálnak eljutni a banánért.

Hogy miért? Mert ez mindig így volt és mindenki így csinálja."

5 komment

Címkék: internet mese vallás pénz szemfényvesztés képmutatás kiadványok kiigazítás betanítás Jehova Tanúi hitehagyottak hitehagyás

A bejegyzés trackback címe:

https://hitem.blog.hu/api/trackback/id/tr927349468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2015.04.08. 15:00:34

Szuper a történet a majmokról, sajnos, nagyon ráillik az emberi viselkedésre is.

bobibá 2015.04.12. 11:17:09

@nicku: Persze, valami közük csak van a majmoknak az emberekhez...Csak az a kérdés, hogy kiemekedtünk onnan, vagy éppenhogy arról szólnak az elmúlt történelmi korszakok, hogy inkább elállatiasodunk?
Más: "A szó veszélyes fegyver, és van aki fegyvertelen" énekelték egykor Illésék. És ezt a fegyvert is lehet jó ügy és rossz ügy érdekében forgatni. A történelem folyamán a szó mint fegyver mindig a hatalom ellenében fellépők, az igaz ügy érdekében tevékenykedőknek maradt. A XX. század ebben is újat hozott: a kommunista és a náci propagandagépezet ezt a fegyvert is megkaparintotta.
Remek a gondolatod: tulajdonképpen mi tesz valamit fegyverré? Az, hogy annak használják. Ha az eszközt ölésre használják, akkor az bizony fegyver: és akkor vajon mi a helyzet a tanúkkal? Nem tagadják ők ezt, szoktak dicsekedni a szellemi fegyverzettel!

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2015.05.06. 22:36:10

A majmok esetében a kollektív tudat bizonyítékát láthatjuk. Vagyis a tapasztalást nem kellett közvetlenül átadniuk egymásnak. A morfogenetikus mezőbe beíródott információ irányítja a cselekedeiket. Más, borneói majmokkal végzett kísérletek is igazolták e tényt.

l.gabi 2015.05.26. 07:36:59

A jw.org körüli felhajtáson nem bírom túltenni magam. Több helyen látom a képeket és nem tudom megérteni. Nekem egyből tiltakozna a lelkiismeretem, pontosan a gyülekezetben tanultak miatt. Korábban pont Jehova Tanúi között volt jellemző, hogy nem is kevesen akár egy övet is rongyosra szaggattak, hogy ne legyen benne embléma, most meg ez a jworg imádat... Nem bírok átlépni ezen.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2015.05.26. 07:55:43

@l.gabi: Ezen én is rengeteget gondolkoztam, mi lenne ha még bent lennék? Miután megírtam a kijelentkezésemet, utána valahogy kezdődött ez az őrület a JW org-gal. Vajon én is ennyire örülnék egy honlapnak? Nem hiszem...Az én lelkiismeretem is tiltakozna. Talán ezért se -meg sok minden másért se- vagyok már közöttük.
süti beállítások módosítása