HTML

Honnan is tudhatnánk?

Jehova tanúiról, amilyennek megismertem a Szervezetet.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Egy tanulságos (igaz) történet

2015.05.08. 12:16 Por Cicus

Aki figyeli a híreket, a tél folyamán gyakran hallhatta, hogy mennyi gondot okoz az embereknek a szén-monoxid mérgezés. Sokaknak talán első kézből szerzett tapasztalata is van, vagy esetleg rokonával, barátjával, ismerősével történt ilyen baleset, vagy ami még rosszabb, haláleset. Télen a híradókban nem győzték elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek és tragédiák megelőzése érdekében az emberek szereljenek fel otthonaikban szén-monoxid-riasztókat.

Bár már itt a tavasz, a hírekben továbbra is arról számolnak be, hogy a szén-monoxid mérgezés veszélye még ilyenkor is fennáll. Tehát még mindig aktuális a szén-monoxid-riasztók beszerelése.

Történt egy tavaszi napon, hogy a családfő arra ment haza, a felesége szerződést kötött egy szén-monoxid-riasztót forgalmazó céggel. A férj teljesen kikelt magából, hiszen a riasztó és beszerelése több tízezer forintba került, ráadásul az ő megítélése szerint nekik nincs ilyen berendezésre szükségük, az ő kazánjuk nem olyan.
Felháborodottan vonta kérdőre élete párját, miért tette ezt? A feleség elmondta, hogy valaki becsengetett. Valamilyen céges kabátja volt, volt rajta kitűző is és azt mondta, hogy a szomszédoknál már járt, akik meg is kötötték a szerződést, ekkor és akkor jönnek majd hozzájuk. A feleség már régóta szeretett volna ilyen készüléket, hiszen féltette a családja életét. Az idegen ezt a félelmet még erősítette is benne, mondván, kinek nem fontos a saját és szerettei egészsége, élete? A hatás kedvéért mutatott egy listát is, amin a konkurencia riasztó berendezései szerepeltek, amiket szerinte be kellene tiltani, hiszen azok nem megbízhatóak, csak az ő termékük a jó, csak az mentheti meg az emberek életét.
Annak ellenére, hogy a feleség nyilvánvalóan csak jót akart magának és szeretteinek, a férj tombolt, órákon át faggatta feleségét a részletekkel kapcsolatban, miközben azt sulykolta belé, mekkora orbitális baromságot tett szegény asszony.
A vallatás, dorgálás akkor ért véget, mikor a férj felháborodottan ezt mondta:
- Mit csengetnek ezek házról-házra?! Ha akarok, majd elmegyek a boltba és veszek magamnak olyan riasztót, amilyet akarok!
Ekkor megszólalt a gyerek:
- Látod apa? Ugyanezt érzik az emberek Jehova tanúival kapcsolatban.

Igen, a férj ugyanis Jehova tanúja volt.

A tanulság az, hogy ne bízzunk meg feltétel nélkül idegenekben, pláne ne engedjük be őket! Még akkor sem, ha az egészségünket, életünket féltik, ha csak nekünk akarnak jót, ha meg akarnak minket menteni. Lehet az egy biztonságtechnikai cég embere, vagy mondhatja azt, hogy őt maga Isten küldte. Kérhet némi előleget, de állíthatja, hogy a szolgálata teljes mértékben ingyenes (erről az ingyenességről korábban már többször is írtam). Meghallgatni persze meg lehet, de ne ugorjunk fejest semmibe, amit messziről jött ember mond. Ha érdekel a dolog, kérjünk időt és járjunk utána, hogy pontosan miről is van szó. Ezzel az óvintézkedéssel tudjuk leginkább megvédeni a saját és szeretteink egészségét, életét.

1 komment

Címkék: család ingyenes vallás pénz óvatosság Jehova Tanúi

A bejegyzés trackback címe:

https://hitem.blog.hu/api/trackback/id/tr257441506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l.gabi 2015.05.26. 07:32:36

Valakitől hallottam, sajnos nem nekem jutott eszembe, hogy mindig azért kell fizetni a legnagyobb árat, amit "ingyen" kapunk.
süti beállítások módosítása