HTML

Honnan is tudhatnánk?

Jehova tanúiról, amilyennek megismertem a Szervezetet.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Akik elhagyják a Szervezetet, Istent hagyják el

2014.07.30. 15:17 Por Cicus

Jehova Tanúi szerint.

Szerintem meg nem.

Már eleve ott kezdődik nekem az ellenszenv, hogy egy emberi szervezetet magával a Teremtővel azonosítanak. Mindegy, tegyük fel, valaki elhagyj a Szervezetet. Tegyük fel azt mondja már Istenben sem hisz. Ilyenkor úgy tűnhet, valóban elhagyja Istent az, aki elhagyja a Szervezetet. Viszont Jehova Tanúi, mikor egy-egy kérdéssel sarokba szorítódnak, azzal próbálnak visszavágni, hogy mi emberek vagyunk, Isten viszont nem úgy gondolkodik, ahogy mi. Remélem nem lepődnek meg, de ugyanezt elmondhatjuk olyankor, mikor arról van szó, hogy valaki elhagyja a Szervezetet és úgy gondolja, már Istenben sem hisz. Lehet az egyszerű földi halandó, pláne aki igazolni szeretné Szervezete igazát, csak ennyit lát a dologból. Pedig maguktól Jehova Tanúitól hallottam már sokszor, hogy Jehova a szívek nagy vizsgálója. Ennek tudatában mégis inkább a Szervezetüknek adnak igazat. Vajon Jehova, a szívek nagy vizsgálója is azt látja csak, hogy az az illető elhagyta Őt? Vagy tudni fogja, hogy az az ember miért tette azt, amit tett?

Érdekes, talán isteni sugallat? Pont most olvastam, egyébként már sokadszorra, egy magát Jehova Tanújának tituláló illetőnél: "Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik én bennem hisznek, jobb annak, hogy malomkövet kössenek a nyakára, és a tenger mélységébe vessék. Jaj a világnak a botránkozások miatt! Mert szükség, hogy botránkozások essenek; de jaj annak az embernek, aki által a botránkozás esik." Máté 18:6-7
Jehova Tanúi mondanak magukról sok szépet és jót, sőt, van, hogy mások sem látnak bennük kivetni valót (ezt azért egyszer szeretném majd hosszabban kifejteni), illetve a hivatalos oldalukon ezt olvastam múltkor: „Jehova Tanúi hiszik, hogy megtalálták ezt az utat. Ha ez nem így lenne, másik vallást keresnének maguknak.” Bárkiben felvetődhet hát a kérdés: hogy van hát, hogy mégis oly sokan hagyják el ezt a Szervezetet?
Jehova Tanúi szerint természetesen Sátán hibájából. Viszont ha az ember elkezd kicsit foglalkozni ezekkel a "hitehagyottakkal", megtudja, hogy sokan azért hagyták el a Szervezetet, mert az megbotránkoztatta őket. Vajon Isten, mindenek teremtője, mindenek tudója, a szívek nagy vizsgálója, nem veszi figyelembe, hogy az, aki elhagyta Őt, miért tette? Mi késztette eme tettre? Mi és miért botránkoztatta meg?

Emellett érdemes azt is észben tartani, hogy attól, hogy valaki látszólag nem hisz már Istenben, Isten még hihet őbenne. Illetve nagyon sokan vannak, akik valóban csak a Szervezetet hagyják el. Istennel később továbbra is próbálnak kapcsolatban lenni, ki-ki a maga módján. Sőt, van aki úgy érzi azóta sokkal jobb a kapcsolata Istennel, mióta elhagyta Jehova Tanúit. Érdekes tény különben, hogy Jehova Tanúi gyakran érvelnek azzal, hogy a világ mennyire el van Istentelenedve. Akkor nem kéne annak örülni, hogy az, akit megbotránkoztatott a Szervezet, ha nem is ott, de legalább hisz Istenben? Persze ilyenkor jön a kérdés: de milyen/melyik Istenben? De csak annak, aki eddig nem figyelt. Mert a szívek nagy vizsgálója úgy is látja, érti, tudja, hogy ki miért hisz vagy éppen nem abban, amiben. Ez alól pedig Jehova Tanúi sem kivételek.

2 komment

Címkék: nézőpont látszat Isten Jehova Tanúi hitehagyottak hitehagyás

A bejegyzés trackback címe:

https://hitem.blog.hu/api/trackback/id/tr166559573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l.gabi 2014.08.14. 00:31:29

Az előző posztodban írtad, hogy önmagukat kivételnek érzik (amivel nagyon egyet tudok érteni) - ebből az elitizmusból fakad, hogy ezt a bibliai részt csak korlátokkal merik alkalmazni.

Aranyosi 2014.09.14. 09:23:37

Én sokkal jobban ragaszkodom Istenhez, mióta a szervezetet ott hagytam. Mivel most látom tisztán, hogy amikor a szervezetben voltam csak felületes volt a hitem. Nem tudott úgy kiteljesedni, mint most.
süti beállítások módosítása