HTML

Honnan is tudhatnánk?

Jehova tanúiról, amilyennek megismertem a Szervezetet.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Miért járatjátok le Jehova Tanúit?

2015.01.19. 00:07 Por Cicus

Nagyon sokszor találkoztam már ezzel a kérdéssel, hogy a "világiak" (értsd, nem Jehova tanúi) és a "hitehagyottak" (értsd, már nem vallják magukat Jehova tanújának) miért bántják, miért próbálják lejáratni Jehova tanúit. Illetve egy személyes kedvencem, mikor Jehova tanúi (legalábbis magukat annak valló személyek) az iránt érdeklődnek, hogy miért jó az a "hitehagyottaknak", hogy próbálják elvenni a (még) megmaradt tanúk hitét, illetve a potenciális tanú jelöltek kedvét az egésztől.

A válasz nagyon egyszerű: a "világiak" és a "hitehagyottak" egyáltalán nem járatják le Jehova tanúit és nem is akarják elvenni senki hitét. Egyszerűen csak joguk van hozzá, hogy hangot adjanak a meggyőződéseiknek, pont úgy, mint Jehova tanúinak. Joguk van hozzá, hogy megosszák a tapasztalataikat másokkal, pont úgy, mint Jehova tanúinak. Arról, hogy ezek a tapasztalatok nincsenek összhangban azzal, amit Jehova tanúi prédikálnak magukról, nem ők tehetnek. Az igazság az, hogy nem a "világiak" és nem is a "hitehagyottak" járatják le Jehova tanúit, hanem azok a Jehova tanúi, akik bort isznak, de vizet prédikálnak. Mert sajnos számtalan eltitkolt, eltussolt bűn szárad Jehova tanúi (természetesen tisztelet a csekély kivételnek most és mindörökké) lelkén, ami eddig sokkal könnyebben palástolható volt, ám napjainkban, a technikai vívmányoknak köszönhetően, az internet anonimitásának hála egyre többen merik elmondani mindenkinek azt, amit nem mondhatnak el senkinek. Egyre több dologra derül fény Jehova tanúi háza táján. Úgy is mondhatnám, olyan ez, "mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig." Példabeszédek 4:18

Sajnos rengeteg szomorú esetről tudtam eddig is. A mi gyülekezetünkben már jó 15 éve mindennapos volt a pletykálkodás, hazudozás, képmutatás, házasságtörés, válás, 60+ évesen olyat elvenni, aki a gyereke lehetett volna és még gyermeket is nemzett az illető hölgynek ebbe a rút, gonosz világba, holott Armageddon itt van a nyakunkon... az alkoholizmus, családon belüli erőszak és ami nagyon szomorú, ugyanakkor mindenképpen elgondolkodtató, nem volt ritka az öngyilkosság sem. Nem tudom másnak hány olyan ismerőse van, aki önkezével vetett véget az életének. Nekem 5 ilyen ismerősöm volt. Ebből az 5 személyből csupán egyetlen egy NEM volt Jehova tanúja. A másik 4 személy az volt. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egyikőjüknek "nem jött össze". Ő és családja az eset óta nem is tagjai ennek a szektának. (Akit érdekel, az esetet ebben a bejegyzésben említettem még nyáron kicsit bővebben.) De azt hiszem elmondhatjuk, hogy még ez a 3 ember is több a kelleténél. Azóta pedig csak nőtt az áldozatok száma. Mi sem bizonyítja ezt fényesebben, mint az, hogy egyre többen mernek hangot adni sérelmeiknek. Példának okáért, éppen tegnapelőtt délután írtam a jehovatanui.blog.hu-ra az Olvasóink küldték 81-hez, hogy remélem sokan követik majd Rudi példáját a jövőben.
Mit ad Isten? Még aznap este felkerült egy újabb olvasói tapasztalat. Véletlen lenne? Én ezeket a cikkeket szeretem legjobban és örülnék még több ilyen tapasztalatnak. Félreértés ne essék, nem azért, mert szeretem olvasni mások szomorú, de igaz történetét! Azért, mert az ilyen emberi történetek erőt adhatnak a többi hasonló cipőben járónak. Ezért próbálok a magam módján én is segíteni szerény kis blogommal az ilyen embereknek.
Lényeg a lényeg, ahogy a Biblia írja, "Kérjetek és adatik néktek" Máté 7:7. Még több olvasói tapasztalatot szerettem volna és megadatott.

Nagyon fontosnak tartom, hogy az ilyen szekták áldozatai merjenek beszélni a problémáikról, hisz csak így derülhet fény azokra a dolgokra, amit a képmutató farizeusok eltussolnak, elhallgatnak és bort iszogatva ámde keményen vizet prédikálva mindenkinél jobbnak tüntetik fel magukat.
Sajnos nekem sem kell a szomszédba menni képmutató Jehova tanújáért és egyszerűen gyomorforgatónak találom ahogy megjátssza magát. A legrosszabb az, amikor az emberek nem is tudnak erről a képmutató kettős életről. Sokszor találkozok ugyanis olyan kijelentéssel, "világiak" részéről, hogy: "nekem van Jehova tanúja ismerősöm/rokonom, igazán jó ember/ek". Ez a kijelentés nagyon szép és jó, de bennem ilyenkor mindig felmerül a kérdés, ha valóban olyan jó emberek, akkor az adott illető miért nem válik Jehova tanújává? Elvégre ki nem vágyik jó társaságra?
De ami fontosabb, a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy az álszent vallásos ismerős valójában milyen is a négy fal között. Nem véletlenül tartja a mondás: lakva ismerszik meg az ember. Jehova tanúi előszeretettel hivatkoznak arra, hogy az a Jehova tanúja, aki botrányosan viselkedik, értem ez alatt kitudódnak viselt dolgai, valójában nem is igazi Jehova tanúja, illetve hogy ne egyének alapján ítéljük el őket. Nos, nekem ezekkel a kibúvókkal csak annyi a gondom, hogy egy, ezeket a takarókat ugyanúgy ráhúzhatjuk más vallás embereire is. Szóval akkor miben is különböznek Jehova tanúi egy katolikustól, hit gyülekezetestől vagy mondjuk mormon vallású személytől? Hiszen nyugodtan mondhatjuk, hogy példának okáért az a katolikus, aki szégyent hoz az egyházára, nem is igazi katolikus és meg is van oldva a dolog, a katolikusok igazából mind jó emberek.
Kettő, ne egyének alapján ítéljük meg Jehova tanúi szervezetét. Ezt is ugyanúgy el lehet sütni az összes többi vallásra nézve. Arról nem is beszélve, hogy visszafele is elsüthetjük. Attól, hogy XY Jehova tanú ismerőse/i jó ember/ek, még nem jelenti azt, hogy Jehova tanúi vallása jó.

Az igazság az, hogy nem létezik egyetlen igaz vallás és ezt az elvakultabb Jehova tanúi nem tudják elfogadni. Minden vallásban, sőt, még az ateisták között is vannak jó és rossz emberek. Ki-ki saját lelkiismerete alapján éli az életét és attól, hogy ő saját magát valamilyen vallásúnak titulálja, még nem lesz jobb vagy rosszabb más embernél. Azzal, hogy vizet prédikál, de közben vedeli a bort, nem csak magára hoz szégyent, de a szervezetre, vallásra, gyülekezetre, szektára is, ahová tartozónak vallja magát. Attól, hogy látszólag jó ember és vallásos, még nem jelenti azt, hogy akkor is az, mikor mások nem látják. A legtöbb Istenfélő hajlamos erről megfeledkezni. Hogy Isten olyan, mint a Nagy Testvér. Mindent lát. Mindent.

4 komment

Címkék: öngyilkosság nézőpont látszat képmutatás kiközösítés lejáratás Jehova Tanúi hitehagyottak hitehagyott oldalak hitehagyás

A bejegyzés trackback címe:

https://hitem.blog.hu/api/trackback/id/tr597084831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l.gabi 2015.01.20. 07:27:44

Nagyon fontos témáról írtál, jó volt olvasni.

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2015.03.16. 22:18:38

"...hanem azok a Jehova tanúi, akik bort isznak, de vizet prédikálnak."

Ez egy sarkalatos pontja az írásodnak. Talán ez volt a legjelentősbb dolog, hogy ott hagytam JT-it. A kápmutatás egy undorító dolog. Nem voltam hajlandó beállni a sorba.

"...ne egyének alapján ítéljük meg Jehova tanúi szervezetét."

Ez így van. Nagyon sok szeretetteljes, kedves, értékes ember van még ott.

bobibá 2015.03.21. 12:19:31

Köszönöm! Végre valaki kulturáltan, de határozottan meg tudta fogalmazni álláspontját.Nem kinyilatkoztat, de logikus okfejtéssel alátámasztva érvel.Hétköznapi életünkből is kikopott a kulturált vita, és sajnos a kultúra is, de nekem külön frusztráló, hogy őrtoronyék nevelésének köszönhetően a karmaik közül megszabadultak - tisztelet a kivételeknek - nem tudnak pluralista módon gondolkodni, viselkedni. Más vélemény, gondolkodásmód nem fogadható el,aki nem illik be a sémába az ellenség, de legalábbis gyanús, kirekesztendő egyén. A magam véleménye a társulatról, hogy egyike azon szervezeteknek, amelyekről elmondható, rendes becsületes emberekből áll, az egész mint szervezet borzadály. Pont ilyen volt egykor például a kommunista párt is. Úgy vélem ott lehet meghúzni a határt e tekintetben, hogy az illető egyén az adott szervezetben egyike azoknak, akik félre vannak vezetve, vagy ő maga vezet félre másokat. Sajnos a tanúknál erősen összemosódik a határ. Aki aztán erről nem vesz tudomást, ő marad a naiv és becsületes tanú.Aki ezt nem tudja bevenni, és tudatosan nem vállalja a kétszinüséget, ezek vagyunk mi, az általuk hitehagyottnak bélyegzettek. Azok akik ezt tudják, és mégis maradnak a szervezetben, képmutató módon élnek és viselkednek, megvezetik a naiv szerencsétleneket, és a jóindulatú laikusokat, ők ennek a szervezetnek a vezetői, és elsődleges haszonélvezői.Azért gyülőlnek és próbálnak elszigetelni minket, mert mi tudjuk ezt, és ismerjük őket, még név szerint is.Jó hir nekik, hogy nem tőlünk kell igazán félniük, hanem attól az Istentől, akinek nevében gazemberségeiket elkövetik. Mi emberek nem tudjuk ezt megakadályozni, de tudjuk: a Szentlélek káromlása nem lesz megbocsátva. "Akkor lészen sirás és fogcsikorgatás."

Por Cicus 2015.04.08. 04:04:41

@bobibá: Örülök, hogy tetszett a bejegyzés! :)
"nem tőlünk kell igazán félniük, hanem attól az Istentől, akinek nevében gazemberségeiket elkövetik." Igen, sokszor jut eszembe Jehova tanúival kapcsolatban amit a Biblia ír: "Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é..."
süti beállítások módosítása