HTML

Honnan is tudhatnánk?

Jehova tanúiról, amilyennek megismertem a Szervezetet.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Miért óvakodjunk a hitehagyott oldalaktól? #02

2014.06.25. 23:47 Por Cicus

Az előző bejegyzés (Miért óvakodjunk a hitehagyott oldalaktól?) arról szólt, hogy hogyan látja egy, magát Jehova Tanújának valló hölgy, a hitehagyottnak gúnyolt oldalakat. Persze lehet azt mondani, hogy ez csak egy ember véleménye, de a sajnálatos igazság az, hogy nagyon sokan gondolkodnak úgy, ahogyan ez a hölgy. Miért? Mert ez a gondolkodásmód naivitásból, jóhiszeműségből fakadó, a Vezető Testület általi megvezetésből adódik. A gond nem itt van, hanem ott, ha valaki megreked ebben a gondolkodásmódban. Ha valaki nem akar észrevenni dolgokat, nem akar gondolkodni, nem akarja belátni, hogy tévedésben él. Nekik talán segítség lehet a következő néhány sor.

Azt hiszem pont az említett hölgynél olvastam: "Ne adjunk teret Sátánnak!".
Lehet velem van a baj, de nekem automatikusan Jézus szavai ugrottak be: "És monda nékik: Miért vagytok ily félénkek? Hogy van, hogy nincsen hitetek?" Márk 4:40 Vagy hogy nem jut ilyenkor eszükbe: "Mit mondunk azért ezekre? Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?" Róma 8:31

Szintén ez a hölgy írta a "hitehagyott" oldalakkal kapcsolatban: "húú ,mit kapnak majd ezek Jehovától!!!!!!!"
Én úgy gondolom, persze nem vagyok szakértő, hogy pont azt, amit megérdemelnek. Úgy, ahogy bárki más. Ahogy Jehova Tanúi is.

De térjünk át a Szervezetre. Furcsának találom, hogy tiltják, vagy ahogy ők fogalmaznak, "nem ajánlják, már csak azért se, mert egy igaz Jehova Tanúja nem tesz olyat", "hitehagyott" oldalak olvasását a tagoknak. A Szervezet úgy gondolja, a tagok nem képesek különbséget tenni helyes és helytelen között? Valóban nagyon nehéz okosnak lenni, ám a Bibliában erre is találunk segítséget: "Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők, Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban." Róma 8:38-39 Én is így gondolom. Még a "hitehagyott" oldalak sem szakaszthatnak el minket az Istennek szerelmétől, hiszen Isten "nem engedi, hogy valamikor ingadozzék az igaz." Zsoltárok 55:23 Már ha valóban szereti valaki Istent. Ahogy Jézus mondta, "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből." Máté 22:37

Mindezek ellenére félsz ellentmondani a Szervezet javaslatának? Érthető, hisz jól meg van ez szervezve. Nem futna az egyáltalán nem égi szekér, ha egykönnyen elbizonytalanodnál bennük. Nézzük hát tovább.

Sajnos nem emlékszem hol, de még régebben hallottam és nagyon megtetszett ez a dolog:
Az élet olyan, mint egy út. Mész rajta. Közben találsz mindenfélét. Hajolj le, vizsgáld meg őket, ami értékes lehet, tedd el, ami nem, azt hagyd ott, és menj tovább.
Talán azért tetszett, mert gyerekként folyton tele voltak a zsebeim mindenfélével. Mindenesetre csak néhány hónapja jöttem rá, hogy ez valószínűleg a Bibliából van. "Mindent megpróbáljatok; ami jó, azt megtartsátok! Mindentől, ami gonosznak látszik, őrizkedjetek!" I.Thessalonika 5:21-22 Persze Jehova Tanúi szervezetének szemében a "hitehagyottnak" titulált oldalak nem csak hogy gonosznak látszanak, de maguk A gonosz! De vajon valóban azok, vagy csak annak látszanak? Jehova Tanúi időnként emlegetik az ésszerűséget. Nem az a legésszerűbb, hogy ha valamiben nem vagyunk biztosak, azt megvizsgáljuk? A Biblia is erre buzdít, sőt, maga a Szervezet is ezt szorgalmazta még évekkel ezelőtt: "Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." - Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek."

Azt hiszem a Halhatatlanok c. filmben mondták, hogy „A kételyek vezetnek el az igazsághoz.” Én is így gondolom. Tessék kétkedni, kérdezni, keresni, kutatni, tanulni, okulni, vizsgálódni. Különben bármilyen butaság hihetőnek, igaznak tűnhet. "A bölcseség kezdete ez: szerezz bölcseséget, és minden keresményedből szerezz értelmet." Példabeszédek 4:7 Nem csak egy oldalról kell megvizsgálni a dolgokat. Nem csak a Szervezet kiadványain keresztül. Meg kell vizsgálni mindenféle nézőpontot. Még azokat is, vagy talán pláne azokat, amiktől a Szervezet óva int. "Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javokra van, mint akik az ő végzése szerint hivatalosak." Róma 8:28 Az "egyetlen igaz vallásnak" pedig nincs mitől tartania, hiszen "Akkor nem szégyenülnék meg, ha figyelnék minden parancsolatodra!" Zsoltárok 119:6 Márpedig Jehova egyetlen igaz népe figyel minden parancsolatra.

Vagy talán mégsem?

3 komment

Címkék: internet óvatosság Jehova Tanúi hitehagyottak hitehagyott oldalak

A bejegyzés trackback címe:

https://hitem.blog.hu/api/trackback/id/tr96416949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l.gabi 2014.06.27. 02:01:18

Nem én írtam le, mástól idézem.
Ha az igazság az, hogy a Nap körül kering a Föld, akkor nem félek bátran olyat elolvasni, ami az ellenkezőjét állítja és szóba merek állni olyanokkal, akik a Földet tartják a középpontnak, még vitába is merek velük szállni. Ha a hitem a valóságot tanítja, akkor nem kell félnem az érvektől, kritikáktól.
Ez jutott eszembe, miközben olvastam a soraid.

KMZ_hyperion 2014.06.27. 18:17:40

Caveat emptor:) avagy olcsó húsnak híg a leve...

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2014.09.16. 10:29:03

Ez így igaz.
" Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban."
Mint ahogy az is, hogy maga a szervezet sem szakíthat el senkit a Krisztustól, ezért nem érdemes magát a vallásszervezetet okolni azért, hogy félre lettünk vezetve. Azért az Istennek van arra lehetősége, hogy valahogy kifejezésre juttassa a nemtetszését azzal kapcsolatban, amit teszünk. Ha süketek vagyunk erre, az nem az Ő problémája. A Tanúknak számtalan problémájuk adódik (fizikai, anyagi, családi, érzelmi stb), melyek kifejezetten a hamis tanokkal vannak kapcsolatban, de ha nem hajlandóak ezeknek a mélyére ásni, és megtalálni a BENNÜK levő okait, akkor sajnos el kell szenvedniük, hogy mások uralkodjanak felettük, kivéve az életük feletti irányítást kezükből. Az ilyenekre tényleg veszélyes lehet a "hitehagyott" oldalak olvasása...
süti beállítások módosítása